Valentin napi ötletpiac
Így maxold ki ezt a megosztó ünnepet!

beautiful-wedding-bouquet-1589830.jpgVan aki ünnepli, van aki nem vesz róla tudomást…

Amennyiben a Valentin-nap egy plusz lehetőséget ad arra, hogy felvedd a kapcsolatot, közvetíts, avagy értékesíts a célcsoportodnak, azt javaslom foglalkozz vele, és tervezd meg a kommunikációd! Ráadásul a statisztikák szerint hazánkban is kezd felértékelődni a Valentin nap szerepe, évről-évre többet költünk február ezen időszakában. 

Felejtsd el a hagyományos árakciókat, sokkal jobb eléréseket fogsz produkálni, ha kicsit kiszínezed az utat a vásárlóidhoz.

Lehetőség a kedvezmények adására 

Ha a vevőid becsalogatására a kedvezményes vásárlást tartod a leghatásosabbnak, belefér az árstratégiádba, és vársz egy év eleji rendelésdömpinget a Valentin naptól, akkor csemegézz ezekből a promóciós ötletekből:

1. Mikor máskor, ha nem most játszd ki a „páros akció” kártyát:

Két termék vásárlása esetén minőségi, értékes ajándék a vásárláshoz (Az ajándéknak nem feltétlen kell saját terméknek lennie, de fontos, hogy most ne a promóciós tárgyakban gondolkozz)

2. Két termék vásárlása esetén az alacsonyabb árúból pl. 14% kedvezmény (természetesen 02.14. miatt)

3. Árakció, de csak egy szűk kínálatra – pl. a szívecskés termékeidre, a piros termékeidre, a szerelemhez köthető termékeidre.

Az akciókon túl

Promóciós lehetőségeken kívül vannak olyan kommunikációs ötletek, amelyekkel még nagyobb elköteleződést válthatsz ki egy ünnep kapcsán, mint a fenti akciósokból, így érdemes akár a márkádra szabni ezekből is:

4. Ajándék választási útmutató

Segítsd és irányítsd az ajándékok kiválasztását, rendszerezd a Valentin napra tökéletes ajándékokat egy helyre, és adj útmutatót, úgy mint:

  • Valentin napi ajándékok Férfiaknak
  • Valentin napi ajándékok Nőknek
  • Valentin napi ajándékok pároknak

Vagy ha a portfóliód megengedi tematikusan is rendszerezheted:

  • Valentin napi ajándékok az utazás/művészet/gasztronómia szerelmeseinek stb.

Sose hagyd ki az ár szerinti válogatást, az árérzékeny vásárlóid hálásak lesznek:

  • Ajándékok 5000 Ft / 10 000 Ft / 15 000 Ft alatt stb.

5. Valentin napi pályázat - Díjazd a legszerelmesebb történetet

Ajánlj fel egy posztban egy, a Valentin naphoz bármilyen formában köthető terméked/szolgáltatásod egy kedves verseny keretében:

Kommentben – a jó elérések generálása miatt – küldjék be a saját/szüleik/nagyszüleik legédesebb megismerkedési történetét, de várhatod a legcikibb randisztorikat is, vagy az első csók történetét. 

Határozd meg előre, hogy meddig várod a beküldéseket, mikor, mi alapján fogsz győztest hirdetni – Te döntesz, vagy a közönségedre/szavazásra/ bízod a választást - utóbbi még több megosztást fog szülni. 

pexels-photo-3553703.jpeg6. Ajándékboxok

Itt a lehetőség, hogy párosítsd azokat a termékeid, amelyek jól passzolnak egymáshoz – pl. ékszerek esetében nyaklánc + karkötő -, de nyugodtan rugaszkodj el, tehetsz akár össze csak színek szerinti szetteket is -. Ajánld őket díszdobozban és imádni fogják a vevőid, hogy a körítéssel, csomagolással sem kell foglalkozniuk.

Azt hinnéd a szivecskés cuccok gagyik már? Minden férfi azt fogja keresni, hogy most biztosan kimutassa igaz érzelmeit.

7. Gyerektermékkel és a szingliket megszólítva is labdába rúghatsz…

Véletlenül se veszíts azért vásárlókat, megrendelőket, mert éppen nem minden látogatód lesz párkapcsolatban. Készülj egy külön meglepetéssel a szingliknek – nekik akár kedvezménnyel is –.

Elsősorban azokra az ajánlataidra gondolj, amelyek célja a kényeztetés, feltöltődés, bármi olyan, amit egyedül is valentin.jpglehet, és jó csinálni.

Webáruház esetén kommunikálhatsz egy csak, Valentin nap estéjére, pl. csak 18 – 24 óra között érvényes, kizárólag EGY termékre beváltható kuponkódot. Ajánld a kupont szingli felhasználóidnak, lepjék meg magukat valamivel, amíg a többiek a párjukkal vannak elfoglalva.

#selflove üzenet: Soha nem volt aktuálisabb, mint az elmúlt hetek történései után kihangsúlyoznod, mi a legfontosabb; hogy az emberek elsősorban önmagukat szeressék és fogadják el – ez mindennek az alapja.

hand-playing-childhood-game-168866_1.jpgGyerekeknek szóló termékeid vannak? Mindenképp népszerűsítsd azokat Valentin napi üzenettel, amelyek több, mint 10 percre leköthetik a gyermekek figyelmét, a szülőknek esélyt adva minimum egy koccintásra, hogy anyából és apából kis időre férj és feleség legyen.

Ha kitaláltad, megtervezted a Valentin napi kampányod ne dőlj még hátra. Ne felejtsd el a következő napokban, egészen Valentin napig kommunikálni, közzé tenni oldalaidon, hírlevélben kiküldeni, igény szerint hirdetni azt. 

Láttad már, hogy elkezdtem az Instagram oldalam vezetni? Ha szeretnél további hasznosítható, bevált marketing tippeket kapni, kövess be feltétlen: cloe_community_ néven találsz. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://cloemngt.blog.hu/api/trackback/id/tr1215439742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Cloé -Nőkre tervezett marketing megoldások

Női célcsoportra specializált közösségi média megoldások, bevált marketing stratégiák, tippek

Friss topikok

süti beállítások módosítása